13 August 2008

Adevarul despre Poneiul Roz

Auzisem si eu ceva despre un ponei roz cu o zvastica pe fund. Insa abia azi am aflat intreaga poveste de pe feeder.ro
Va zic pe scurt despre ce e vorba.
In luna iunie, la Institutul Cultural Roman din New York a avut loc o expozitie de urban-street-art, Freedom for Lazy People care a primit feedback pozitiv in publicatia New York Magazine. La aceasta galerie de arta a fost expus printre altele si poneiul roz din dreapta.
Lucrurile s-au precipitat in Romania prin vocile lui: vacaroiu, iliescu, adrian paunescu.. de cati mai e nevoie pana sa citim securisti?
De precizat ca "Liiceanu, Pleşu şi Cărtărescu, secundaţi de alţi intelectuali, susţin că scandalul este artificial şi ţintit la Patapievici şi la Băsescu". Patapievici fiind din cate am inteles, responsabil cu promovarea culturii romane la NY sau, ma rog, in spatiul extern.

Zilele trecute, la sinteza zilei, pe antena 3 - gadea prezentator + valentin stan(psycho analistul politic cu laptop) au avut o incercare penibila si rusinoasa pentru un moderator de a-i discredita pe reprezentantii ICR NY prezenti in emisiune. Gadea, cat are el fruntea de lata, nu este in stare sa faca diferenta intre autor-narator-personaj...
Adevarul e ca si eu mai faceam confuzii.. IN CLASA A V-A!!



Partea a 2-a

Daca v-am starnit interesul, puteti citi o analiza mai detaliata a intamplarilor despre Poneiul Roz pe FEEDER.

Iar dupa ce cititi, daca sunteti inca interesati de subiect, aveti aici, aici si aici, aici, reactii in presa. Recomand si citirea comentariilor.

Ce e si mai de remarcat este faptul ca nici o organizatie evreiasca, sau a victimelor holocaustului(evreiasca), nu s-a simtit cumva blasfemiata de ironia artistica "The Pink Pony".

1 comment:

蔥油餅Jon said...
This comment has been removed by a blog administrator.