10 January 2008

Pakistan: 25 de morţi într-un atentat comis în oraşul Lahore
Joi, 10 ianuarie, 2008
Două atentate sângeroase au lovit astăzi Pakistanul!
Cel puţin 25 de oameni, majoritatea poliţişti, au murit în cele două atacuri produse în oraşul Lahore din estul ţării.Ambele explozii au avut loc în această dimineaţă în faţa clădirii Curţii Supreme, unde era prevăzut să se desfăşoare un miting al avocaţilor şi magistraţilor.
Unul dintre terorişti, care conducea o motocicletă, a declanşat o primă încărcătura explozivă în momentul în care s-a apropiat de un grup de poliţişti. Un jurnalist al agenţiei France Presse a declarat că a văzut aproximativ 30 de răniţi.


Stateam intr-o zi si ma gandeam, daca ar fi singura cale de a-l opri, oare as putea sa ii iau viata unui terorist despre care stiu ca merge in metroul de la unirii la ora 8 dimineata sa se detoneze? as putea oare sa fac crima asta? sa omor un om? as fi iertat? conteaza daca ma iarta cineva?

Eu unu` nu reusesc sa gasesc nici o scuza teroristilor in afara faptului ca au un iq foarte scazut(media iq-ului in tarile arabe este in jur de 70).
Crede si nu cerceta. Zicea un profesor de religie primara. Si acum probabil profesorul ala de religie in pielea unui islamist cu ideologiile lui de cacat face acelasi gen de instructie catorva zeci de copii care vor muri peste 20 de ani. Si nu vor muri din cauza foamei, sau a saraciei, sau de cancer, nu... or sa moara pentru ca asa cred ca e bine. Si sper sa existe ceva divin, pentru ca doar asa o sa arda 'invatatorii' din lumea teroristilor.
Probabil asa ar arata o despartire de familie:
- Sa... ai grija de copii. Ai fost o sotie buna.
-Pa micuto!Sa nu uiti invataturile lui Allah. Eu acum ma duc in slujba lui. Nu o sa il mai vezi pe tati. Allah are nevoie de mine.
- Tata,nu pleca! si eu am nevoie de tine. Eu te iubesc mult! Allah de ce nu vede asta?
- ... Allah vede tot fiica mea.
- tati, nu pleca...
Nevasta, cu capul in pamant, are pentru prima oara indoieli fata de Allah.. si probabil, tot pentru prima data in viata, ii cere socoteala. Baiatelul de numai 8 ani face un efort supraomenesc... de a-si tine lacrimile in ochi pana pleaca tatal lui.
Daca i-ar da Dumnezeu 5 secunde de luciditate... dar stim cu totii.. ca necunoscute sunt caile lui.

Si cel mai mult ma cutremura ca se omoara intre ei. Cum sa nu iti pui intrebarea.. eu mor..dar cu ce o sa fie mai bine? De ce sa omor atatia oameni nevinovati? Ce rau mi-au facut mie sau familiei mele?

Nu mai pot sa scriu.. pentru ca imi vin numai injuraturi in cap.

nu este vorba despre musulmani.. este vorba de teroristi. musulmanii nu sunt teroristi. doar o parte dintre ei sunt.
Exista ira, eta, teroristi israelieni, exista americani care impusca 30 de studenti in 5 minute si apoi se sinucid....

5 comments:

Anonymous said...

Cred ca tu cunosti fenomenul mai bine decat mine.
Pentru mine insa este destul de clar si sper sa ma corectezi daca gresesc cu ceva. Teroristii,uneori poate chiar o majoritate a populatiei unei tari,simt ca sunt extrem de persecutati de o anumita forta,grupare, tara,rasa samd, si cred ca isi pot obtine libertatea doar prin eliminarea acestora.
Poate ati vazut American History X. E un exemplu clar de manipulare a oamenilor. Dintre cei care faceau parte din acea gruparea anarhista ma indoiesc sa fi avut unul studii superioare. Derek este vazut chiar si de profu de liceu drept un baiat inteligent. Pana la urma el realizeaza ca toata treaba a fost o manipulare josnica.
In fine,asta e de domeniul filmului dar chiar cred ca asa se intampla si cu teroristii.Isi aleg subiecti tineri fanatici si incep sa le bage toate cacaturile in cap.
Poate am gresit spunand ca teroristii sunt prosti. Ma refeream la teroristii sinucigasi.. la cei care executa, si nu la maestrii in manipulare din spatele lor.
Fanatismul cred ca apare la persoanele proaste si/sau slabe de caracter.
As vrea sa fac o paralela cu religia, dar nu ar fi bine. Spun doar atat:
"Crede si nu cerceta!" este pentru idioti.. aceia cred ca sunt ignoranti, nu eu.
Cat despre fotbal,imi place dar nu prea ma pricep :)

Anonymous said...

in leg cu ignoranta ai inteles ce ai vrut sa intelegi....
il leg cu teroristii incearca sa schimbi punctul de vedere cu 180 de grade, pune-te in locul(mai intai alege o tare cu teroristii ei) si afla de ce sunt ei asa frustati si dipserati incat singurul mod in care se pot apara e guerila... incearca sa cauti despre palestinieni si vei afla ce au ei de impartit cu israelienii, si poate vei fi uimit

Anonymous said...

in primul rand , te supraestimezi. cauza palestiniana,conflictul dintre palestinieni si evrei este arhicunoscut. nu stiu cat de neinformat ma consideri, daca tu crezi ca eu habar nu am ce se intampla pe lumea asta.
nu o sa stau sa iti raspund ca la un concurs de cultura generala. nu am nici varsta si nici 'josimea' necesara. asa ca sincer poti sa crezi ce vrei, sincer iti zic ca nu imi place atitudinea si nici caracterul tau. si sincer daca nu iti place ce citesti ai un buton "next blog". foloseste-l... sau poti la fel de bine sa faci pe desteptul aici :) it`s ur call.

Anonymous said...

Exista doar culturi diferite, nu oameni mai prosti/mai subdezvoltati sau bogati/dezvoltati.

Prima si ultima oara cand accesez blogul. Cati ani ai? 10? Nu degeaba scrie Retarding? Sau esti student la Politehnica?
Nu stiu care e cauza pentru care ai ajuns sa scrii asa, dar atunci cand incerci sa dai un contraargument, poate gasesti ceva mai bun decat un film. Sper ca stii ca e o fictiune, nu?

Cheers!

Anonymous said...

musulmanii nu sunt prosti, doar o parte dintre ei