05 May 2008

5 MAI



Azi cica e Ziua Barbatului dupa Bergenbier. Da' habar nu are nimeni. Un singur status pe mess cu ziua barbatului.
Azi avem liber, nu muncim, nu se face scoala, mergem la striptease, bem ca porcii, ne uitam la fotbal, la wrestling, jucam poker fumand trabucuri, ne uitam la filme de actiune cu bruce, arnold, sau jean-claude.. aa sa nu il uitam pe silvester sau pe steven.. cum care steven?? steven seagal.

Ziua Barbatului este pentru barbatii sub papuc. Sau pentru aia care au ramas fara prieteni. Nu stiu ce se intampla cu barbatii la varsta de 40-50 de ani.. raman fara tovarasi de bere, nu mai ies din casa, stau zi de zi in fata televizorului cu nevasta. Eventual au 'prieteni de familie' si se intalnesc acasa la una din familii. Dar sa mergi la o "bere cu baietii".. asta nu se mai intampla? dar de ce oare? ca la varsta de 40 de ani cred ca e un deliciu sa mai pleci si tu de acasa.

Sa imi dau cu parerea? Hai sa incerc.
Barbatul care isi lasa nevasta acasa sa se intalneasca cu baietii sa bea 2-3 beri vine acasa putin ametit si cu chef de sex.. nevasta il cearta ca de ce a ramas asa tarziu.. ca e betiv, ca bea la cine stie ce carciuma pana intra sub masa, ca il vede lumea si o sa zica ca e alcoolic..

Barbatul care isi lasa nevasta acasa sa se intalneasca cu baietii sa bea 2-3 beri vorbeste despre fotbal si despre politica. Iesirile cu baietii nu mai sunt ca la 20 de ani, cand vorbeai despre viata, despre fete, despre vise. Nu mai poti sa vorbesti despre fete, ca nu mai stii niciuna. Nu vorbesti despre despre vise pentru ca ti s-au spulberat toate. Si nu poti sa vorbesti despre viata, ca sigur e printre voi 1-2 care o duc prost si o sa le strici lor seara si implicit tuturor.
Asta e barbatul de 40-50 de ani din Romania.

De fapt toata treaba cu Ziua Barbatului este un fel free-pass in fata nevestelor, iubitelor. Toti care cer zi libera de fapt o cer femeilor, nu statului.

Cat despre cei de 20-30 de ani care cer o zi libera pentru iesire la bere cu baietii ce naiba sa mai zic. Educati-va nevestele in ideea ca un barbat daca are chef sa iasa cu baietii, iese. Acum, aia care inteleg ca au dreptul sa iasa 5 zile pe saptamana cu baietii si sa isi lase nevasta in casa, sa nu va mire cand copilul vostru o sa semene leit cu prietenul vostru care nu prea iesea 5 zile pe saptamana cu voi la bere :)).

Sfatul meu este pentru mine si pentru toti cei de varsta mea:
Sa nu racim relatiile cu prietenii nostri cand ne insuram sau cand ne implicam intr-o relatie mai serioasa cu o tipa. Pentru ca ea nu o sa iti dea niciodata serile cu glume porcoase, cand poti sa spui liber "pula mea!", cand poti sa te uiti liber la fundul ospataritei, esti liber sa ragai cand iti vine.. nu te judeca nimeni, iti dai cu parerea vizavi de bunaciunea lui Catrinel Menghia sau Simonei Patruleasa. Get old, keep the spirit young!




8 comments:

Anonymous said...

buna ziua, domnule barbat. nu cred ca e cazul sa spun si "la multi ani, domnule barbat" pentru ca nu pari a fi un fan al zilei testosteronului. sper ca imi este permis un comentariu la textul asta in care se discuta despre bere, telecomanda si libertate. :)
nu are sens sa punem problema in termenii "de cate ori ar trebui femeia sa lase barbatul sa iasa la bere?". si asta pentru ca in momentul in care ai o persoana care cere voie si o persoana care o ofera, deja ai pierdut esentialul din ceea ce inseamna legatura pe care noi o denumim generic "relatie".

Taner said...

Hello woman! De ce dramatizezi? :D
Daca barbatul tau iese luni, marti, miercuri si joi la bere si te lasa singura acasa, nu o sa ai nimic impotriva? Cred ca o sa ajunga sa iti zica: -Femeie, ies si eu cu baietii.. nu te superi, nu?
La care tu: -Nu ai iesit si aseara? Hai stai cu mine, ne uitam la Serendipity pe TVR
el: -Uite promit ca maine luam cina in oras la "un loc romantic" ;)
Asta e, in viziunea mea, un dialog "cere/ofera" normal intre doi parteneri.

Cat despre sotia mea, i-as permite 1-2 seri pe saptamana in the city cu prietenele. Dar si alea sa fie seri "matinale" (la 20-21:00 sa fie acasa) :))

Anonymous said...

Ai pierdut complet esenta tuturor sarbatorilor de la romani....si nu numai cred(adica acest lucru se intampla si prin strainatatzuri)--> atata timp cat pot sa iasa bani buni DE CE NU?!!Sarbatoarea barbatului n-are nici o treaba cu femeile or invers. E inca un motiv de a goli saracele buzunare pt cat mai multe evenimente(aniversari, onomastice, valentine's day, 1,8,9martie,1mai ....cam atat mai stie capatzana la ora asta)

Anonymous said...

"Pentru ca ea nu o sa iti dea niciodata serile cu glume porcoase, cand poti sa spui liber cuvantul pula..."
Te exciti tare cand spui cuvantul PULA? Esti pe invers?

Taner said...

:))))

depinde in ce context este spusa.. daca iti sopteste prietena la ureche "vreau sa ma joc cu pula ta" de ce nu ar fi excitant?

Dar nu e vorba de asta. Ideea e ca orice tip spune "pula mea!". Chiar si majoritatea fetelor ;)

Insa mi s-ar parea o grosolanie sa o rostesc in preajma sotiei sau a copiilor.. Asa ca ajungi probabil sa te cenzurezi 90% din timp.
Nu inteleg de ce te irita asa de tare cuvantul... e doar un cuvant la urma urmei, si probabil nu cunosti simbolistica lui :))

ps: cauta pe youtube "cafe deko pula mea" ;)

Taner said...

Mi se pare foarte aiurea ca toate comentariile contradictorii sau cele care ar trebui sa ma ofenseze nu sunt semnate...
Fiecare are dreptul la parere personala, si nu o sa port ranchiuna cuiva care nu e de acord cu mine, doamne fereste!
Pe de alta parte mi se pare si politicos sa te semnezi sau sa te prezinti cand porti o discutie fie ea scrisa sau orala.

Anonymous said...

..mda.. in mare parte ai dreptate.. Eu consider ca barbatul nu are nevoie de o zi speciala. Femeia are o zi(8 martie), barbatul are 364(la patru ani apare un bonus:P). Cand unii au simtit ca treaba nu mai sta asa, au cerut Ziua Barbatului.

Taner said...

pe masura ce citeam vroiam sa zic si eu "bonus la an bisect" :))