23 May 2008

Viata e frumoasa!

Eram mai devreme in autobuzul 168. Ma indreptam spre Eroilor dar nu stiam a cata statie e. Mancam o merdenea care se sfarama si ma umplea de firimituri.
Vad un barbat ca isi pune o sapca cu inscriptia "Politia comunitara". Il studiez putin. Imi zic: "cred ca isi uraste serviciul...". Era in jur de 21:15 si el mergea sa pazeasca vreo 3 intersectii o noapte intreaga.. Parca ii citeam in privire: "sa imi bag picioarele in ea de viata asta de cacat".
Ma gandeam ca poate putin dialog i-ar reseta starea de rahat in care se afla. Il intreb binedispus, afisez o fata senina, optimista, gata sa ii transmit si lui starea mea.
-Buna seara, aveti cumva idee cate statii mai sunt pana la Eroilor?
Imi raspunde trist.. parca mai avea putin si plangea: "-La prima". Realizez instant ca intentia mea a fost in zadar. M-am pus in situatia lui, patruland 10 ore intro intersectie in fiecare noapte, departe de pat, de nevasta, de copil. Si m-am intristat. Efectul a fost exact pe dos.. in loc sa ii modific putin starea in bine, m-am indispus eu.

La Eroilor, iau 601 spre Grozavesti unde cobor, intru in Carrefour, si imi dau seama ca tre' sa imi sigilez rucsacul, si ca nu am carucior, si imi aduc aminte cat ma enerveaza sa car un cos.
Vad un cuplu tanar care iesea cu un carucior afara.. imi incerc norocul:
-Salut, nu imi dati si mie caruciorul vostru? Uitati nu am 5 mii va dau 10, va rog mult!
Astia isi ridica plasele si imi zambesc:
-Ba da, cum sa nu? .. si le intind banii.
Ea: "Eee, cum sa iti luam banii!?".. eu insist si tipul imi spune zambind: "Daca il vrei, ia-l gratis, altfel nu ti-l mai dau". Le-am multumit si mi-am facut fericit cumparaturile.

Probabil spuneti: ce cacat de poveste e asta, ma? nu e deloc interesant, si mai ales.. de ce naiba zici ca viata e frumoasa!?

Viata e frumoasa pentru ca te mai coboara, te mai urca.. (vorba unei manele).
Eram abatut din cauza gardianului, si probabil as fi avut o seara de rahat in continuare daca nu aparea cuplul asta simpatic sa mi-o salveze. Nu e mare lucru ca mi-au dat 5 mii cadou, e mare lucru ca m-au binedispus.

Aaa, si dupa asta m-a sunat maica-mea.. I-am raspuns la telefon asa: "Alo? Ce faci neniiiii? :D:D"
Am facut-o pe mama mea fericita fara nici un efort. Pur si simplu i-am transmis starea mea.
Ganditi-va putin, un simplu gest, un zambet, o atitudine pozitiva.. poate face pe cineva sa zambeasca, poate chiar sa transmita starea de bine altcuiva..si tot asa.

Si e frumoasa viata cand te gandesti la chestiile astea.

1 comment:

Anonymous said...

ratb,ma intorceam aks d la scoala...aveam loc dar d cat sa ma simt "vinovata" m'am ridicat sa ii cedez locul unui batranel..la care el "nu,stai jos.probabil esti mai obosita decat mine,multumesc frumos!"
un simplu fapt care mi'a intiparit un zambet p tot restul zilei!
:)
da,viata e frumoasa!