12 July 2008

distractie pe tren - partea I

Trenul pleaca spre Constanta din Gara de Nord. Ma duc in vagonul 5 si ma asez intr-un separeu gol, netinand cont de locul de pe bilet. In stanga mea, familie tanara, asa.. mai din popor. Barbatu` are maieu din ala cu Y la spate. Are sunci si tate. Nevasta-sa.. tate si sunci. Erau si doi copii, baieti amandoi, cuminti.
Plictiseala... ma apuc sa mai citesc din Esquire, luna iunie, ca poate, poate, o termin de citit viata asta. Ma ia somnul, ca de fiecare data cand citesc ceva din revista asta. Vin doi. Tip si tipa. Ea blonda, frumusica, el strain, negricios. Nu imi dau seama daca e ceva intre ei. Par sa comunice printr-un dictionar englez-roman si printrun caiet de insemnari, probabil cu expresii uzuale..
Ma fac comod, langa mine era locul liber. E liniste, inca mi-e somn de la Esquire. Adorm.
Ma trezesc : niste zgomote: "Cand ai lumea la picioare.." & "Nu mai pot sa te iubesc..." ..
Se pare ca femeia cu familia se bucura de telefonul ei cu mp3 si difuzor puternic. Blonda din fata mea pare plictisita, strainul de langa ea pare ca a uitat sa isi inchida gura(doarme cu gura deschisa). Cred ca tipa blonda ar vrea sa ii dau revista. O inchid, o pun pe masuta care ne despartea si ma bag la somn.
Ma trezesc. Futu-va pastele mamii voastre de taranoi nesimiti.. "Ti-ai gasit jumatatea ta.. Te iubesc la nebunie..." Taranca isi pune ochelarii de soare ca doar sunt draperiile trase si o dor ochii de la umbra. Copiii, cuminti de altfel, desfac cate o punga de snaxuri care put a sunca, a gunoi, a cacat. Futu-ti mortii matii! mi-e greata.
Mai trece putin timp si asist la o scena groteasca de jocuri erotice intre el, ea si unul din copii(ala micu' din greseala). Nevasta isi pune piciorul intre ale sotului. Asta, evident, rusinato-intrigat. Dupa 10 secunde isi baga si unul din copii piciorul tot acolo. Probabil i s-a parut ca e o chestie care se face in familie.
Mai dorm, ma trezesc, taranii au schimbat registrul. Acum asculta muzica popularo-taraneasca de hora. Bagav-as un baros in telefon!!!
Strainul si blonda din fata mea se trezesc si ei. Par totusi prea inocenti sa comenteze ceva la poluarea manelofonica care nu ne lasa sa dormim. Si mie mi-ar fi fost jena sa le zic ceva de fata cu copiii lor.
Din boxa vagonului Santana incearca in disperare sa il bata pe lautarul de 2 bani din telefonul astora. Daaamn ! sunt prea aproape de tarani. Santana pierde...incredibil. In momente ca astea regret ca nu cunosc arta meditatiei sa pot sa separ si sa selectez sunetele prin concentrare. Sa fiu buddhist profesionist pentru cateva ore ar fi perfectiune.
"Dedicam aceasta melodie pentru baietii..." pulii mele. Taci futu-ti telefonu` matii!
Muriti-ar bateria !

Gata... liniste, s-au oprit manelele. Wow, sunt totusi temator. Nevasta butoneaza telefonul 1 minut dupa care da drumul din nou. O, nu! a inceput din nou!

Ma apuc sa scriu.. cu ura. Si pareau atat de ok la inceput!

Incep sa ma panichez. Modelul asta de familie este foarte des intalnit pe meleagurile noastre. Ma gandesc daca nu cumva, astia reprezinta familia tipica la romani. Parca nu as spune ca e tipica, chiar daca este. Din respect pentru toti ceilalti. Femeia ii pune iar laba piciorului la outele lui. El, smechereste, coboara ziarul sa nu se vada. Ea naiva, nu se prinde de schema.

mi se inchid ochii de somn. asa ca asta o sa fie partea intai.

Partea a II-a se gaseste aici.

3 comments:

Unknown said...

Astept cu nerabdare partea a doua. :))

Taner said...

Zilele astea ca o am scrisa pe revista Esquire. Imi fac eu putin timp liber sa o transcriu :D

eleni said...

socul produs e de dimensiuni foarte, dar foarte mari :))) next part, please!