23 October 2008

limite

Amintiri traumatice din copilărie, o relaţie eşuată, toate pot dispărea în urma celor mai recente descoperiri ale oamenilor de ştiinţă. Aceştia au reuşit să şteargă amintiri din memoria animalelor şi sunt convinşi că în curând aceeaşi tehnică va putea fi folosită pentru om. Continuarea aici..

M-a intristat stirea asta. Primul lucru care mi-a venit in minte a fost filmul Eternal Sunshine of The Spotless Mind. Aceeasi tristete pe care am simtit-o dupa vizionare, aceeasi frica de a avea capacitatea sa ne stergem amintirile.
Unde s-a ajuns...
Sper sa nu se materializeze chestia asta vreodata. Nici nu vreau sa ma gandesc ca ai putea sa scapi de amintiri fie ele si neplacute cu ajutorul unei pastile. Suferinta e si ea buna la un anumit nivel. Inveti sa nu mai faci sau sa te feresti de lucrurile care ti-o provoaca. Altfel, daca faci un lucru rau cuiva si te lovesc remuscarile, inghiti pastile si regretele dispar. Remuscarile sunt bune. Iti arata ca totusi esti un om bun sau macar ca iti doresti asta.

Nu e bine.. In urma cu 2 saptamani purtam o dezbatere cu prieteni despre progresul tehnologic. Unii il sustineau total, altii erau mai reticenti, eu spuneam ca sunt anumite aspecte ale vietii in care tehnologia nu are ce cauta. De exemplu, am citit in ziar ca s-a construit un copil-robot. Un robot care arata ca o fetita de 7-8 ani, si care imita pe cat posibil un copil. E terifiant gandul sa iti iei un robot pe post de copil sau chiar si pe post de animal de casa. Cum sa faci asa ceva?!...

Pana unde va patrunde tehnologia? Nasterea deja se poate manipula prin diferite metode, ar mai fi de controlat doar moartea. Vreau sa existe limite, vreau sa stiu ca nu poti invada chiar orice. Nu stiu daca ati vazut Prestige, doar gandul clonarii imi da fiori caci in zilele noastre nu prea mai poti spune despre un lucru ca e imposibil de realizat.

Cred ca voi revedea Eternal Sunshine of The Spotless Mind.

1 comment:

Anonymous said...

Stiinta=Dumnezeu...replica asta spune totul despre lumea in care traim si tot ce se intampla in jurul nostru...mel