27 March 2009

Femeile generalizeaza. Barbatii nu. Si alte aberatii.

Femeile spun in unele(multe) momente ale vietii ca nu mai vor sa auda de barbati, ca s-au saturat, ca iau o pauza sau ca se lasa definitiv. Minciuni nerusinate oricum, spuse la cald, caci la maxim 2-3 zile dupa, observa pe cineva "nou", "dragut", "simpatic", "atent" sau poate chiar "fataaa, ce bun e ala!".

Intrebarea mea este de ce barbatii nu spun "nu mai vreau femei, m-am saturat", "toate femeile sunt la fel, niste scorpii" sau "nici ele nu stiu ce vor, de unde naiba sa stiu eu?".
De ce femeile generalizeaza iar barbatii nu?
De tipi spunand ca nu vor sa mai aiba de-a face cu femei nu am auzit, dar tot timpul de auzi barbati care nu vor sa mai auda de o anumita femeie, o singura femeie care la momentul respectiv i-a inselat, parasit, sau mai stiu eu ce.
In urma cu ceva timp mi-a zis o prietena ca e la cura. Am crezut ca se refera la cura de slabire. Dar nu, mi-a zis ca i s-a acrit si ca tine cura de barbati.

Mai mult, tot auzi cum femeile isi pun problema daca pot trai sau nu fara noi.
Cand ai auzit barbati intrebandu-se daca pot trai fara femei? Niciodata. De ce?! Pentru ca noi stim ca vrem femei, noi stim ca nu putem fara.
Daca intrebi 10 barbati, 8-9 iti raspund ca nu ar putea sa traiasca fara femei din cauza sexului. Dar nu e asa. Aici mintim ca ne este rusine de adevar.

Nu putem trai fara femei pentru ca avem nevoie de afectiune. Acel "lugu-lugu" de care ne ferim in public. Tratamentul ala cand iubita ta se comporta atat de cheesy incat daca ai vedea asa ceva la tv ti-ai baga un deget pe gat. Dar venind din partea ei (dar rar!) e placut. Daca se intampla prea des ti se ia. Asta e clar. Ajungi pana la urma sa iti bagi degetul in gat, sa ajungi la testicule si sa le dai bobarnace.

Afectiunea asta pe care o primesti de la ea, nu poti sa o iei din alta parte sau sa o simulezi in vreun fel. Sexul da.. thank God, si nu in ultimul rand, Jesus Christ and Holy Spirit for that ! :))
Avem si noi nevoia sa fim alintati, atinsi. Pe fata, pe cap, la ceafa, pe piept, pe suflet.Cine nu recunoaste, e prost(vorba radioguerrilla, adaptata).

Femeile in schimb, am eu impresia ca vor sa (isi) ne demonstreze ca se poate o lume fara barbati. Ele au venit cu problema asta. Dar de si-ar dori asa ceva? De ce ar vrea sa fie singure, doar femei pe lume?
Ce aiurea e! Daca ar fi dupa noi, am vrea un raport planetar de 10 femei la barbat. Femeile se gandesc la o lume fara noi. Ne-am facut oare o imagine atat de deplorabila incat sa isi doreasca absenta noastra? Poate ca da, ma rog, doar femeile care sufera din cauza unui barbat se gandesc la asta.

Cartarescu s-a gandit sa scrie "De ce iubim femeile?" Vreau o scriitoare care sa atinga subiectul "De ce iubesc femeile barbatii?".
Am o intrebare pentru mine. Stiu vreo scriitoare contemporana romanca? Nu..
Poate ca nu ma gandesc destul, dar nu cred ca stiu.

Stai asa, ca tot facand un fel de mix de idei, mi-a mai rasarit o teorie din cap. Sper doar sa nu ma luati de misogin, ca nu sunt. Pay attention!

In general, lumea a fost si este (for now) condusa de barbati. Nu zic ca e neaparat un lucru bun, caci omenirea nu a cunoscut conducere feminina, asa ca nu stim cum ar fi daca.
Si nu este din cauza ca femeile nu ar fi capabile sa o faca. Doar ca nu stim asta. Si probabil nu avem inca incredere in ele. Oricum, societatea se schimba. Ideologiile, perceptiile, individuale si de masa, se schimba. Femeile vor conduce. Si cred ca o vor face bine. Dar mai cred ca va trece mult timp pana sa se intample.

As vrea sa vorbesc intro zi despre egalitatea intre sexe, dar probabil as fi prea injurat daca as face asta. Deopotriva si de femei si de barbati. Chiar mi-as dori sa exista egalitate. Dar nu exista.

Barbatii, de-a lungul istoriei, au suprimat evolutia femeii. Recent, de vreo maxim 50 de ani, practic dupa al doilea razboi mondial, femeile au deschis ochii realizand ca a venit vremea sa lupte. Tarziu, as spune. Sa nu ai drept de vot, sa nu ai drept sa muncesti, sa nu ai dreptul sa scrii carti, sa nu ai drept la pareri, sa nu ai drepturi.

Trebuia facut ceva mai din timp. E greu sa schimbi parerea lumii in asa scurt timp, juma' de veac. Lumea, ma refer la omenirea de cand a inceput sa gandeasca dincolo de hrana, e de mii de ani. Femeia a fost la cratita mii de ani! Si acum, la nici 100 de ani de la schimbari, femeile vor egalitate. Eu sunt de acord cu ea, sa fie! Dar nu cred ca sunteti pregatite pentru o egalitate absoluta.

A fost greu sa se obisnuiasca omenirea cu femeile in pantaloni. Acum daca stai sa te gandesti, e un lucru cat se poate de natural si ti se pare o tampenie sa crezi ca e ceva ciudat in asta, dar a fost o prejudecata greu de eliminat pana acum cateva decenii.
Dar deocamdata, lumea este controlata de barbati. Pana si organizatiile cele mai secrete de conducere a lumii accepta doar barbati. Men are evil! :)

E parerea mea, un tip care a inceput sa gandeasca (poate) analitic doar de cativa ani. In plus nu pot sa ma laud ca stiu multe lucruri despre femei sau despre cum ganditi. In schimb, vad nedreptati la care sunteti supuse uneori, si unele ajung sa nasca o revolta in mine. Asta poate din instinctul de a va proteja, care nu suna tocmai a egalitate, asa ca imi pare rau. Sau e un lucru bun?

Ma insel? Unde gresesc? Astept feedback.

8 comments:

Anonymous said...

Ce viziune ciudata, vreau sa te injur dar trebuie sa aflu de ce pornirea asta :)

Anonymous said...

simona popescu, ioana nicolae, adela greceanu, cecilia stefanescu in ro. margaret atwood, amelie nothomb, doris lessing. e destul? :)

Anonymous said...

Cred ca o parte din impresia ta generala fata de femei e putin eronata..indirect..poate involuntar...dar real..femeile ne conduc si ne vor conduce

Taner said...

anon: sorry. nu ai aflat? vreau o injuratura urata!

ioana: culture fail .
call me stupid but no bells ringing :)

vlad: nu stiu daca nu cumva e mult spus eronata, poate mult diferita fata de a ta :)
Sunt de parere ca femeile ne ghideaza in viata, mai degraba :D

Vlad said...

Te`a cam linistit Ioana :)))..bine..nu ca nu as fi si eu in ceata :D

Taner said...

da Vlad, ai vazut ce feminista?
Mi-a dat un fel de "IN YOUR FACE!" :D
Oricum tot e bine, macar acum stiu si eu cateva nume :)

Vlad said...

Pe care cu siguranta o sa le uiti pana maine :)

adelina said...

EA”

Intodeauna se chinuie sa para mai slaba..

Intodeauna isi ascunde fata sub straturi de machiaj.

Intodeauna se simte folosita si tradata.

Intodeauna apreciaza tarziu.

Intodeauna stie sa dea vina pe el.

Intodeauna are mai multe drepturi .

Intodeauna se aranjeaza pentru mai multi.

Cand au primit drepturi de vot,femeile si-au spus in sinea lor: Suntem libere !!!S-au terminat zilele de stat la cratita ,de crescut copii,de facut mancare si de spalat hainele barbatului.

Ne-am emancipat ,domnule,mergem si noi la birou ,purtam servieta si conducem masini .Iesim ca fetele in oras ,ne judecam cot la cot cu barbatii prin tribunale si sustinem egalitatea. Daca pana acum barbatul aducea banii si femeia ingrijea gospodarie ,acum femeia se zbate sa aduca banii cei mai multi,sa fie pusa pe cele mai inalte functii si sa priveasca de sus,multumita ,barbatul.

Din nefericire s-a ales praful de toate intentiile bune ale acestei egalitati.Daca ar sti femeile din acea vreme pentru ce au luptat si-ar pune mainile in cap si ar face plecaciuni de iertare.Asa ceva e inadmisibil draga mea ‘femeie ‘…
Prin baruri dai cu ochii de femei atarnate la o bere,doua ,trei..care trag din tigara si scuipa la colt de strada.Bineinteles ca avem mai nou in vocabular si injuraturi ca de exemplu’sa-mi bag…”,sau ‘dute-n…”.Efectiv ti se face greata cand trebuie sa iti cari femeia in coma alcoolica ,sa o ti de cap aplecata prin baie ca sa vomite tonele de votka .Ori sa o prezinti mamei tale plina de gauri pe fata,cu parul portocaliu si porniri de ‘eleganta moderna’.
Daca ar sti barbatii vremurilor trecute ca mai nou femeia danseaza la bara si se dezveleste fara retineri in fata publicului generos format din barbati ahtiati deja de astfel de scene. Daca si-ar pune imagina ca in lumea moderna a secolului 21 puritatea e mai rara decat eclipsa ar intelege poate de ce noi ne indreptam spre nicaieri unde valorile devin mituri si familia o institutie cu portile vesnic deschise.Sinceritatea e o gluma ,adevarul o barfa iar barbatul sclavul unor relatii lipsite de siguranta.Cum sa mai crezi o femeie cand toate soselele sunt pline de generozitate ,cand banii le cumpara si le transforma…

De EL , IMI PARE SINCER RAU ....si ma declar sustinatoare convinsa a sexului masculin...:)