13 April 2009

A te da sau a nu te da... la femeia altuia?








Parov Stelar-Lost in Amsterdam (Pentru a descarca piesa : click dreapta pe text -> save link as...)

Ai o tipa cu care vrei ceva. Hai sa presupunem ca nu stii sigur ce. Tipa ta are o relatie stabila cu ala(de obicei asa ii spunem noi, the guys, aluia). Ca sa facem cumva situatia credibila, hai sa spunem ca relatia ei se afla intr-un moment sensibil, poate e vorba de o raceala intre ei, poate de plictiseala, rutina. Poate ar vrea ceva nou, irelevant. Este mediul propice pentru ca un microb ca tine sa se dezvolte, sa infecteze vietatea.

O faci sau nu ?

In ultima vreme intrebarea asta mi-a chinuit multi neuroni. Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost: De ce nu?
Pai hai sa ne gandim. Sa presupunem ca o faci, si o faci cu succes. Iti iese pasenta, demersurile tale determinand intr-o oarecare masura ruptura finala dintre ei.

Bun, now what? Se leaga ceva intre voi, sau doar o mai ardeti din cand in cand?

In primul caz, orice ai face, o sa vrei mai mult. Inevitabil, o sa ajungi sa tii la ea, poate chiar sa o iubesti. Nu iti vei pune oare intrebarea, intr-un moment de gelozie, daca e posibil sa apara un nou Tu in viata ei? Viermele ala, reprezentat de tine odata. Poate sunt si oameni care nu s-ar gandi la asta. Naivi as spune, insa e doar parerea mea. Eu unul, sigur mi-as complica viata cu problema asta. Si nu pentru ca imi place sa imi creez framantari, doar ca asta e natura mea, asa sunt construit.

Daca se intampla sa dezvolte sentimente pentru un altul si te paraseste inainte de a incepe ceva cu noul tu, e ca si cum te-ar insela? Eu zic ca nu, mi s-ar parea fair-play sa imi zica pa.
Dar cui ii pasa ce e fair? Mie nu.. In primul rand, nu m-as vrea in situatia asta. In orice caz nu vad infidelitate. Asta e, si tie ti se poate intampla.

La situatia asta, am primit mai multe argumente in favorea celui care isi pierde fata. Mai bine acum decat mai tarziu, mai bine ca ai aflat ce fel de om e, sau bine ca ai scapat de curva.
Fraaate, daca ti-o fura careva nu e ca si cum ea e curva. Daca ti-o fute si nu stii, aia e alta treaba. Daca ti-o fute si stii, poti sa te sinucizi, oricum nu da nimeni doi bani pe tine.

Cea de-a doua subsituatie era ca o ardeti aiurea-n tranzit, din cand in cand sau la ocazii, in orice caz nimic serios. Anyway, cand se termina, nu o sa iti prea pese.
Ceea ce e bine, nu-i asa?
Ok. Daca te multumeste situatia asta, da-mi voie sa iti aduc aminte ca ai furat iubita cuiva, ai stricat o relatie care poate fara tine ar fi continuat, tu ai fost ala care a stricat ceva.
Te doare la bas, nu?
Atunci, pentru ca eu cred in echilibru, meriti sa ti se intample, nu ca meriti, imi doresc sa ti se intample. Nu sunt demagog, vreau sa mi se intample si mie daca fur cuiva prietena. Daca stau sa ma gandesc mi s-a si intamplat. Mi-a fost furata chiar de cel pe care l-am pagubit :)
Fair-enough, ce plm!
Exista echilibru pe lumea asta, asa ca nu fura!

29 comments:

Daniela said...

Camioane cu zahar si ulei de motor...

Ecuatia e simpla: sansa sa se impace cu "ALA" e mare. Sansa sa dureze a doua oara mai mica.

Raspuns: las-o sa se dezmeticeasca nintel dupa ce ti-ai bagat nasul si inainte sa incerci o relatie.

Taner said...

Mdaa, asta ar cam fi trebuit sa fie o metoda secreta.
Acum nu mai e, thanks to you :)))

Mironeasca said...

doresc daca se poate sa-mi trimiti melodia. pe mail.
si legat de articol, stai pe curul tau ca e naspa cand iti strica cineva socotelile. poate vei avea o sansa ma incolo. una corecta.

Mironeasca said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Taner said...

De unde s-a inteles ca am de gand sa fac asta? :)

Mironeasca, just click linkul de sub player :)
Am gasit o metoda asta foarte gratis sa pun piese din pc-ul meu.

sex said...

a nu te da.

o fata care e deja implicata intr-o relatie e clar dezorientata daca se incurca cu altul...nu ai nevoie de asa ceva

Taner said...

been there, done that :|

Anonymous said...

Hai să privim din altă perspectivă situaţia. Din a ei. Să spunem că ea se mulţumeşte cu ce are pt că îi e teamă de singurătate. Dar gaseşte în "tine" ceea ce vrea. Sunt lucruri, sentimente pe care "tu" nu le cunoşti. Dar o placi. De ce să te fereşti de ceva ce poate fi mareţ? Să spunem ca te-a fermecat cu inteligenţa, pe de-asupra îţi mai place şi fizic, şi o ştii de fata cuminte (în general - nu luăm cazul de faţă că s-ar putea sa fie cu două tăişuri) să nu mai pun la socoteală ca poate şi insistă cu o măiestrie de adevărata curtezană. Să te fereşti că poate apărea altul...prea general după părerea mea. Poate că ăla a fost bun la momentul potrivit, dar ştim cu toţii ca pe măsură ce ne dezvoltăm (intelectual) pretindem mai mult, iar la varsta noastră suntem încă în plină dezvoltare. E mai slabă de înger şi nu poate sta singură, sau poate daca îl pierde pe cel de lângă ea chiar rămâne singură cuc. Ce faci atunci? Să presupunem ca ştii toate astea, şi ca ea nu vrea să dea cioara din stânga până nu are vrabia în dreapta. Îi garantezi ceva? Cum ar fi...fericire?? Sau preferi să te lepezi şi poate să pierzi marea iubire? Poate prea melodramatic ce am spus eu dar sper totuşi ca cineva înţelege punctul meu de vedere. P.S. Cine sunt...nu contează...nici dacă sunt "ala", "aia", "eu" sau "nimeni" e doar o ipoteză

Taner said...

In primul rand, pe mine nu ma incanta treaba asta cu pana nu am vrabia, nu dau din mana cioara. Stii, e ca aia cu alergatul dupa 2 iepuri.
In plus, teama de singuratate e o slabiciune. E posibil ca atunci cand se simta singura, desi e cu tine, sa caute companie(la modul cel mai nepervers) in alta parte.

Nu sunt speriat ca o sa imi fie furate iubitele, poate dau impresia asta. Am primit acum ceva vreme un sfat foarte realist si foarte pertinent:
"Daca incepi prin a-ti calca peste orgoliu sau principii inca de la inceput, aceste lucruri pe care le accepti acum, nu iti vor da pace, mai tarziu, cand poate va deveni mai serioasa treaba".
Pilda asta e testata chiar de mine, deci cred in ea :)

Nici nu intra in discutie ca poti garanta fericire. Nu ai cum.
Mai ales ca ea ar veni cu "high hopes" la mine.

Acum lasand tonul tragic la o parte, normal ca poti gandi situatia si la modul: what the hack, just do it!

Dar corect, in opinia mea, ar fi sa nu intervii intr-o relatie, mai ales daca nu esti sigur ca vrei cu adevarat ceva de la tipa in cauza. Poate e doar e pasiune trecatoare, 'a fling'. Daca ai simti ceva puternic pentru ea, poate atunci ar merita sa lupti.

Unknown said...

Postul e foarte bine scris; m-a facut sa incerc sa ma pun in pielea personajului :)). Relativ la subiect, nu sunt de acord cu datul la femeia altuia, mai mult din motive etice.

Dumitrita said...

Nice article, nice & fair man attitude.I like it.

inSecure said...

Depinde ce vrei, daca vrei sex,go for it :))
Si ex:
"Daca are prieten exista 2 variante:
a) Il iubeste
b) Nu il iubeste"
Daca este B, GO FOR IT!!
Daca este A, stai calm, si da o l*b*.

Cristean said...

ei pula, exista echlibru o pula, e ca si cum ai zice ca mor copii in africa doar ca sa traim noi mai mult. daca ii futi unuia gagica nu exista nicio garantie ca ti-o va fute si tie altul. exista, oarecum, garantia ca ea e curva, dar asta nu inseamna ca tu n-o futi suficient de bine si de des sa nu mai vrea sa plece.

Taner said...

ma, daca e curva, o sa te insele. nu ai cum s-o tii fidela chiar daca te cheama.. zi un nume porno.. titus, na :)

Mihai said...

parerea mea e ca esti naiv. nu stiu cati ani ai, dar la cum gandesti nu cred ca ai mai mult de 16. deci la tine se pune problema ca iti fura unu femeia? din cate stiu eu sta cu unu sau cu altu din proprie initiativa. e in totalitate alegerea ei (ma refer la o relatie normala). nu e ca si cum ai luat-o cu forta.
da oricum, tu stai cuminte si nu "ii fura" aluia prietena. si o sa vezi ca tie tot o sa iti fie furata de altu mai destept. echilbru pe dreaq. viata e nedreapta. invata asta cat mai repede.

Mihai said...

@sana "motive etice"?
nu te dai la ea din "motive etice"?
asta e chiar penibil. adica ce, e ca la piata? tre sa stai la coada? din cate stiu eu fiecare porneste cu sanse egale. chiar daca eu sunt al doilea care a gasit-o nu inseamna ca tre' sa astept pana termina primul cu ea.
rau, vad ca sta lumea rau de tot la capitolul asta. stati voi asa pe bara si o sa aveti numai de pierdut (la propriu).

Taner said...

Mihai: Gandim diferit.
Poate iti par naiv, poate chiar sunt, dar eu vreau sa imi conduc viata dupa niste principii.
Tu alegi sa "furi", sa profiti de o situatie, in dauna altuia.
Eu pur si simplu nu vreau sa fac asta, chiar daca am de pierdut.

Vizavi de echilibru, e o optiune. Poti sa crezi sau nu in el. La fel e si cu ciclicitatea lucrurilor.

Cat despre tine, am scris deja in spre finalul postului ce iti doresc..

Mihai said...

bun, atunci eu te intreb alta chestie: de cate ori e nevoie sa iti fure altul femeia ca sa iti dai seama ca tu esti singurul care are de pierdut?

Taner said...

Diferentele de opinie intre noi, nu sunt la capitolul femei, ci la reguli de viata.
Tu poate ca esti dispus sa furi, sa tepuiesti, sa inseli oamenii daca ai de castigat din asta.
Eu nu cred ca pot face chestiile astea. Tu poate o sa ai mai mult de castigat in viata, insa cred ca o sa pierzi pe alte planuri.
Sunt un idealist. Poate nedreptatile vietii ma vor corupe si pe mine, sper totusi sa nu se intample asta :)

ily said...

"Nu iti vei pune oare intrebarea, intr-un moment de gelozie, daca e posibil sa apara un nou Tu in viata ei? Viermele ala, reprezentat de tine odata."

Căciulita de pe ă-ul vietii mele. Atâta doar că eu prefer să cred că-mi place şi că aleg să-mi complic existenta, altfel creca aş înnebuni de-a binelea..

Mihai said...

aici trebuie sa te contrazic. sa stii ca eu nu sunt de acord cu furatul sau cu inselaciunile.
in schimb, cand e vorba de femei nu se pune problema de furat. pune-te tu in locul fetei si vezi cum stau lucrurile. sunt sigur ca ea nu ar considera ca a fost "furata".
rolul ei, ca si al tau, e sa isi gaseasca un partener cat mai bun. daca prietena te-a lasat pentru altu, inseamna ca ea a considerat ca ala e mai bun, iar tu oricum nu mai aveai cum sa o faci sa isi schimbe parerea.

alexander said...

prietena mea s-a desp de mine dupa 3 ani jum in care ne-am iubit f mult dar in care m-am purtat uneori f urat cu ea.. chestiile astea le-am realizat mai tarziu dar dupa 6luni in care m-am purtat extrem de bine s-a desp de mine ptr ca nu mai utea sa treaca peste. dupa app o luna in care am suferit enorm si m-am zbatut intre dorinta de a fi cu ea si vina impardonabila pe care o am m-am intalnit intr-un sfarsit cu ea. nu am incercat nimic la inceput ptr ca voiam mai intai sa-mi dau seama ce vrea de la aceasta intalnire(chiar daca imi spusese inainte sa nu-mi fac sperante). totusi am ajuns intr-un loc ferit si ne-am pus pe iarba si am incerput sa vb de una de alta si dintr-odata am vazut ca "se da de gol": de la privire,tonul vocii pana la "mi-e frig". aici nush cum am procedat mai exact dar am ajuns sa o iau in brate. de aici a fost putin pana sa ne sarutam si sa ne imbratisam si sa ne simtim asa cum ne-am simtit acum multa vreme cand eram doar noi doi si nimic nu mai conta. dupa o ora de fericire mi-a dat cea mai grea chestie pe care am suportat-o vreodata... care are pe cineva si ca e cu el de la scurt timp de cand ne-am desp. si ca nu i-a placut de el si a fost cu el doar ptr ca este un om bun care i-a fost alaturi si ea chiar credea ca nu ma mai iubeste si chiar credea ca ma uraste. ea stia ca el o place si i-a dat o sansa sau ceva de genul asta. mi-a zis asta cu lacrimi in ochi si mi-a zis ca desi o doare sa faca dragoste cu mine eu sunt si voi fi singurul cu care ar putea sa o faca si deci ca nu a facut nimic cu el... in afara de sarut( ceea ce ma doare ingrozitor ptr ca sunt un idealist la fel ca tine). faza e ca eu il stiu pe ala si el ma cunoaste pe mine si cum-necum eu consider ca a profitat de starea ei emotionala. din fericire ptr mine ea mi-a zis ca a realizat ca ma iubeste cu adevarat si numai pe mine si ma va iubi mereu..cam opusul a ceea ce simtea in mom in care ne-am despartit. asadar ce sa fac? sa-i fiu recunoscator ptr ca "a ajutat-o" sa-si dea seama de ce simte ptr mine sau sa-l urasc ptr ce a facut? cred ca amandoua...faza e ca ma doare enorm ca au fost impreuna si fatul ca stiu ca el a sarutat-o si a tinut-o in brate ma doare ingrozitor. acum ea vrea sa se intoarca la mine ptr ca "nu se compara ceea ce simt ptr tine cu ceea ce am simtit ptr el; nici nu exista comparatie" si ii spune facandu-mi totodata promisiunea ca nu o sa-l mai sarute deloc. situatia asta care este f imp ptr mine m-a facut sa-mi dau seama de multe lucruri si am sa-ti dau dreptate: exista echilibru in viata Dumnezeu chiar ne da ceea ce meritam si aceste pedepse nu tb sa semene intre ele..ne loveste unde ne doare mai tare... eu tb sa accept aceasta relatie pe care a avut-o cu el ptr a fi fericit alaturi de ea si vine ca o pedeapsa ptr ce i-am facut ei... iar el isi primeste pedeapsa ptr modul incorect in care a procedat dandu-se sfatuitorul sau stiind ca ma iubeste si sfatuind-o fals sa se impace cu mine ptr ca mai apoi sa fie cu ea. toti primim ce meritam in viata dupa faptele noastre si prob ea va tb sa se conformeze cu regretul ca mi-a facut un rau din greseala si pe care o sa vrea sa-l repare si nu stie daca va reusi..eu insa am sa-i dau toata viata sa incerce si sa fim impreuna sa facem din acea ora o vesnicie. ca sa termin comm asta lung(si-mi cer scz totodata daca te-am plictisit) as vrea sa evoc o vorba din popor ce se pliaza perfect la ultima ta fraza din articol: " Nu-ti cladi fericirea pe suferinta altuia! " numai bine!

Taner said...

Salut! Parerea mea e ca daca nu ati fi luat acea pauza, nu cred ca relatia voastra, azi, ar mai fi functionat. Ea ajunsese intr-un moment in care nu putea sa te ierte, si chiar daca se gandea sa o faca, probabil se condamna pentru asta.
Sincer sa fiu, iti apreciez posesivitatea, si eu sunt la fel, dar trebuie sa fii cu capul pe umeri si sa realizezi cat de mult conteaza pentru tine daca s-a sarutat/a facut sex/a iubit/orice cu/pe altcineva. Nu vrei sa treci acum cu vederea lucrul asta si sa tot revina in tine mai tarziu. Sincer sa fiu, nu cred ca o sa se intample asta, caci din ce spui, cred ca tineti mult unul la celalalt si poti trece peste asta.
In ceea ce il priveste pe tip nu ai pentru ce sa ii fii recunoscator. Greseala lui a fost ca nu stia in ce se baga.

Pana acum esti cel mai bun caz care sa confirme teoria echilibrului :p
Mult succes si bucurati-va maxim unul de celalalt!

Anonymous said...

Esti cam ipocrit ;)

Taner said...

Posibil, de ce? :)

ieu said...

sa am hazardez sis a imi dau cu parerea ca ai sa ajungi fie sa o inseli fie sa ii reprosezi la nervi?

Arktinen.Susi said...

sincer,echilibrul nu are nimic d'aface cu relatiile,cum a mai spus cineva,n-am fost atent la nume,o relatie este alcatuita din 2 persoane un el si o ea,iar intre cei 2 trebuie sa existe scanteie,in unele cazuri multe relatii sunt doar pt experienta,multi/multe sunt in relatii si mereu apare un altul/alta,care reuseste sa fure partenerul/partenera si care reusesc sa ii/le tina langa ei o viata intreaga,secretul este sexul si personalitatea ;)

Arktinen.Susi said...

fetele sunt diferite al fel si baietii,dar aici vorbim despre fete,deci poate pt una e important partenerul in pat,pt fete in unele cazuri sau mai mereu primul partener este cel care reuseste sa o satisfaca cel mai bine din punct de vedere al sexului,unele sunt atrase de personalitatea altor baieti si tot asa,aici nu e echilibru,aici e legea naturii,uitati'va la animale,masculul alpha cum obtine mereu tot ce e mai bun,sau sa ne intoarcem in trecut cu ani in urma,cei mai barbati obtineau mereu ce era mai bun,totul tine de charisma,charm,mentalitate,modul de a vorbii,modul de abordare pe scurt personalitate.

Unknown said...

Omul, prin natura lui, este cat se poate de egoist. Daca dai bani unui cersetor o faci pt. a te simtii bine; n-ai nici un feeling cand faci gestul? probabil ca nu-l vei repeta.
Lupta pentru ceea ce-ti doresti, viata e o competitie..., dar fi pregatit sa si pierzi.