16 March 2008

Restul e tacere

Bine ca mi-am adus aminte. Am urmat recomandarea lui lore si am mers la cinema sa vad "Restul e tacere". Mi s-a parut super tare. Nu e facut pentru export dar cred ca va castiga premii. Si daca le va castiga va fi pentru ca este un film cu adevarat bun si nu pentru ca abordeaza tema comunismului intr-o forma aproape macabra sau pentru ca prezinta o alta imagine de cacat a Romaniei de dupa revolutie.
Nu vreau sa par naiv, dar cred ca daca ar avea o campanie de promovare puternica la nivel international ar avea sanse la o gala a premiilor Oscar ca cea de anul asta unde adevarata batalie s-a dat intre filme considerate 'culte' (ma refer la "There will be blood" si "No country for old men", nu la Juno(care mi-a placut f mult) sau Atonement).
Este Bucurestiul boem de altadata, Bucurestiul de dinainte de razboaie.
Nu stiu ce anume il face atat de deosebit dar nu seamana cu nici un film romanesc(din cele pe care le-am vazut). Si imaginea e alta, pare filmat cu camere moderne si scumpe :)) Am eu o problema cu filmele romanesti in general.. zic ca sunt filmate cu webcam-ul. Au o imagine foarte aiurea. In schimb... asta se aseamana cu filme fratuzesco-hollywodiene.
nu stiu ce-as putea sa mai spun... interpretari perfecte.. super film .. mergeti sa-l vedeti ;)

1 comment:

Anonymous said...

este destul de reusit filmul, si eu il recomand