23 April 2009

Fuck.


download: My Morning Jacket-Rocket Man

Intr-o zi visam la vise, in urmatoarea am ajuns sa le traiesc. Am facut multe descoperiri, insa cel mai important a fost ca nu mai simteam nevoia sa visez. Am descoperit ceva atat de mare incat ma credeam nemuritor, credeam ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior si nu ma gandeam ca trebuie sa ii dau drumul. Si intr-o zi batranul s-a scuturat. Vremuri bune. S-au terminat.
Am facut greseli. Am cazut pe un pamant moale. Mai tarziu am inceput sa simt fracturile. M-am trezit si ma intrebam de ce nu m-a avertizat nimeni. De parca era datoria lor. Mi-a fost greu sa inteleg cum am ajuns acolo.
Am ramas cu multe regrete. Macar de as fi lasat in urma mea o iscalitura curata. Dar am patat cu cerneala foaia.. Am daramat ce era mai important, respectul.
Ceea ce a fost o data TOTUL, isi vede acum de drum, fara mine, iar eu raman fara stapan, un peste chinezesc scufundat intrun pahar verde inalt de bere. As vrea sa sar, dar ma impotmolesc in spuma. Mai e de asteptat pana o sa se aseze.

22 April 2009

The Diarrhea

Habar nu ai cat de fericito-nostalgic sunt acum.

As vrea sa ma duc chiar acum si sa cac din mine tot ce imi streseaza existenta. Tot ce imi strica zilele portocalii, ca cele gri oricum depind doar de niste zaruri.

Ce zici? Ca sunt un frustrat? Nu sunt frustrat, pe bune. Deunazi mi-am dat eu seama ca sunt un tare. Sunt un om de nota 9. Inca nu am intalnit pe cineva de 10, iar de 9, cum am spus, cunosc doar unul.

Ma duc in baie, imi dau jos chilotii si ma asez pe capac, care desigur e rece. Imi iau o revista pe care oricum nu o citesc, caci cere concentrare iar eu cand ma cac nu pot sa ma concentrez.
Daca iti raspund la telefon si sunt incoerent, exista cam doua lucruri pe care le-as putea face. Nu ma intelege gresit. Cand ma cac nu e ca si cum creierul meu nu functioneaza. Spre exemplu, in functie de vremea de afara creierul meu imi pune tot felul de intrebari.

'Oare cand va atinge apa, voi simti acel blestemat strop de apa pe cur?'
'Oare o sa mai scot ceva urat din mine azi?'
'Bluup... S-a dus oare la fund sa nu ii mai simt mirosul, sau sta la suprafata sa ma asfixieze si intrun final sa mor?'
'Sa ma uit la ce-am facut, sa privesc la porcariile cu care poluez zi de zi omenirea?'
'Sa ma sterg, sau oare mai scot ceva? sunt capabil sa imi mai stric cumva ziua?'
'Oare o sa scap de diareea asta sufleteasca cand o sa fiu iar indragostit fericit?'

Pare, poate, stupid cand spun ca postul asta nu este despre cacat. nu pretind intelegere, nici eu nu mi-o pot oferi.

noapte buna Taner
esti obosit
dormi.

18 April 2009

Comedie de Paste

Newsletterul BestJobs de azi suna asa:

I-am rugat pe cativa dintre specialistii HR care recruteaza prin intermediul siteului, precum si colegii nostri de la departamentul de suport pentru utilizatorii BestJobs sa realizeze un top al informatiilor comice completate de candidati in CV-urile lor.


1. Responsabilitati: Vinzator. "Am dormit bine acolo, ce sa zic? Parintii lucrau amindoi, eh, ce vremuri erau atunci. Si pisica zbura."

2. Atasament la CV - "Motto: Se-ntampla-oare-o crima/ Sa-ti pui gandurile-n rima…?!" + 3 poezii: mama mea, pisica, Reteta unui om perfect, Toamna

3. Mini Interviu: Care este cea mai mare realizare a ta de pana acum? "Am ajuns la 30 sanatos"

4. Studii:
- studii privind conservarea prin congelare a materialului seminal de caine;
- lucrare de licenta in comportament sexual premarital.

5. Mini Interviu: Domeniul de interes era Vanzari. "Sunt potrivit pentru ca imi place ceea ce se intampla in acest domeniu. Piata e in continua crestere in Romania. Fratele meu mai mare m-a indrumat spre aceasta meserie si a fost 'dragoste la prima vedere'."

6. Descriere responsabilitati: - "impegat contabilitate primara, secretariat, impegat fac de toate (fara sex)"

7. Istoric experienta: "tatal meu este administratorul a 2 statii peco si prin urmare m-a angajat si pe mine, stiind de pasiunea mea pentru masini si implicit pentru condus".

8. Descriere job: "Societate condusa de un isteric, (ce sa-i faci nimeni nu-i perfect...)"

9. Descriere studii: "sunt o fata de 18 ani cu 1.66m inaltime, 49kg, ochi verzi, satena (cu par lung), dragutza, seriosasa si plina de enrgie... PS. poza nu am putut sami pun pentru ca sunt prea mare format dar dak doriti..id meu de mess ok_..._... sau trim un e-mail pe adresa www.ok_...._...@yahoo.com..va sigur k nu o sa va para rau:D"

10. Responsabilitati: "Am fost hostessa pentru o seara la petrecerea organizata de compania "X" la restaurantul "Y". Responsabilitatea mea era sa-i primesc pe invitati, iar impreuna cu alte 3 fete am facut atmosfera dansand, in rochii de culoarea siglei firmei, si invitand persoanele din sala la dans pentru a se simti bine."

Top adrese de email, sendere si nickname-uri:

Adrese de email: pasarik.frumusik@.., senzuala_89@.., elfica_sh@.., shut.up_up.up@..,angel_powder2008@.., pithonstd@.., axe.the_hacker@.., sa.ne_http@...

Nume de utilizator: foca.san, pitzic21, dramatique, sunca.nr_117, scama_vesela

Sender: ursuletu gheorghe, John Wayne, Hijo de la Luna, scipio africano, leul vipera

sursa

15 April 2009

Today's link

Vrei sa vezi cum se modifica numarul populatiei globale in timp real?
Visit : U.S. and World Population Clocks - POPClocks

14 April 2009

Blestemul

A fost odata o boala, gelozia. Este nimicitoare. Distruge tot in calea ei. Eu sufar de aceasta maladie si se pare ca exista si o explicatie pentru asta.. zodia taur.

Taur - Este probabil cel mai posesiv semn zodiacal, pentru el siguranta relatiei si convingerea ca este singurul barbat din inima ta sunt extrem de importante. Nu-ti interzice sa ai cercul tau de prieteni sau preocupari personale, insa intuieste imediat daca ceva este in neregula si furia lui poate fi atat de mare incat puteti ajunge usor la despartire. Are simtul proprietatii dezvoltat fie ca este vorba de lucruri, oameni sau idei. Daca Berbecul poate sa se limiteze la o criza emotionala, Taurul iarta si uita mult mai greu.
Articolul complet se numeste 'Zodiile si Gelozia' si poate fi gasit aici (Nu citesc Kudika!) .

Siretlicuri de Windows Vista

Am gasit, accidental, niste scurtaturi foarte utile in Vista. Posibil sa stiti de ele si sa nu fie o surpriza pentru nimeni, dar nu-i problema. Ideea e in felul urmator. Asignarea shortcuturilor cred ca difera in functie de programele instalate. Dar cumva, se seteaza automat:

WinKEY + 1 = WinKEY + D = Show Desktop(minimize all windows)
WinKEY + 2 = Deschide o fereastra noua de Firefox
WinKEY + 3 = Deschide/afiseaza (daca e in background) fereastra de Yahoo! Messenger
WinKEY + 4 = Porneste/afiseaza Winamp
WinKEY + 5 = Porneste/afiseaza uTorrent
WinKEY + 6 = Porneste/afiseaza Windows Media Player
WinKEY + 7 = Porneste/afiseaza Mozilla Thunderbird (client de mail)
WinKEY + 8 = Porneste/afiseaza Switch OFF! (program de schedule pentru TurnOff/Restart/StandBy/Logoff/etc.)

13 April 2009

A te da sau a nu te da... la femeia altuia?








Parov Stelar-Lost in Amsterdam (Pentru a descarca piesa : click dreapta pe text -> save link as...)

Ai o tipa cu care vrei ceva. Hai sa presupunem ca nu stii sigur ce. Tipa ta are o relatie stabila cu ala(de obicei asa ii spunem noi, the guys, aluia). Ca sa facem cumva situatia credibila, hai sa spunem ca relatia ei se afla intr-un moment sensibil, poate e vorba de o raceala intre ei, poate de plictiseala, rutina. Poate ar vrea ceva nou, irelevant. Este mediul propice pentru ca un microb ca tine sa se dezvolte, sa infecteze vietatea.

O faci sau nu ?

In ultima vreme intrebarea asta mi-a chinuit multi neuroni. Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost: De ce nu?
Pai hai sa ne gandim. Sa presupunem ca o faci, si o faci cu succes. Iti iese pasenta, demersurile tale determinand intr-o oarecare masura ruptura finala dintre ei.

Bun, now what? Se leaga ceva intre voi, sau doar o mai ardeti din cand in cand?

In primul caz, orice ai face, o sa vrei mai mult. Inevitabil, o sa ajungi sa tii la ea, poate chiar sa o iubesti. Nu iti vei pune oare intrebarea, intr-un moment de gelozie, daca e posibil sa apara un nou Tu in viata ei? Viermele ala, reprezentat de tine odata. Poate sunt si oameni care nu s-ar gandi la asta. Naivi as spune, insa e doar parerea mea. Eu unul, sigur mi-as complica viata cu problema asta. Si nu pentru ca imi place sa imi creez framantari, doar ca asta e natura mea, asa sunt construit.

Daca se intampla sa dezvolte sentimente pentru un altul si te paraseste inainte de a incepe ceva cu noul tu, e ca si cum te-ar insela? Eu zic ca nu, mi s-ar parea fair-play sa imi zica pa.
Dar cui ii pasa ce e fair? Mie nu.. In primul rand, nu m-as vrea in situatia asta. In orice caz nu vad infidelitate. Asta e, si tie ti se poate intampla.

La situatia asta, am primit mai multe argumente in favorea celui care isi pierde fata. Mai bine acum decat mai tarziu, mai bine ca ai aflat ce fel de om e, sau bine ca ai scapat de curva.
Fraaate, daca ti-o fura careva nu e ca si cum ea e curva. Daca ti-o fute si nu stii, aia e alta treaba. Daca ti-o fute si stii, poti sa te sinucizi, oricum nu da nimeni doi bani pe tine.

Cea de-a doua subsituatie era ca o ardeti aiurea-n tranzit, din cand in cand sau la ocazii, in orice caz nimic serios. Anyway, cand se termina, nu o sa iti prea pese.
Ceea ce e bine, nu-i asa?
Ok. Daca te multumeste situatia asta, da-mi voie sa iti aduc aminte ca ai furat iubita cuiva, ai stricat o relatie care poate fara tine ar fi continuat, tu ai fost ala care a stricat ceva.
Te doare la bas, nu?
Atunci, pentru ca eu cred in echilibru, meriti sa ti se intample, nu ca meriti, imi doresc sa ti se intample. Nu sunt demagog, vreau sa mi se intample si mie daca fur cuiva prietena. Daca stau sa ma gandesc mi s-a si intamplat. Mi-a fost furata chiar de cel pe care l-am pagubit :)
Fair-enough, ce plm!
Exista echilibru pe lumea asta, asa ca nu fura!

12 April 2009

Marele Comandant


Hai sa incercam o recenzie personala a clubului El Grande Comandante!!!

Cuvinte cheie: fete, baieti, taranoi, prostanaci, urat, transpiratie, mare, grasi, muzica, bautura.

Boooon..
-Intrarea este 10 lei.
-Beverages costa cam asa: 5 lei sucurile, maxim 10 lei berile, 15 lei breezerul; orice implica whisky, vodca, rom, gin este in jur de 12-18 lei.

-Fete multe si nefrumoase, doar vreo 10-15% arata ok, 3-5% frumoase. Se compenseaza cu faptul ca sunt needy. Pe mine intr-o ora, 2 fete uratele au vrut sa ma danseze si un tip cu muschi mi-a pus mana pe fund....................
-Baieti erau poate mai multi decat nefrumoase. Problema e ca la varsta lor ar fi trebuit sa fie barbati. Majoritatea 25-29 de ani, necombinati, cu motto-ul "hai sa mergem in comandante poate pica ceva".
Dintre tipii astia, vreo 70% sunt niste taranoi, multi dintre ei foarte transpirati. Nu va mai povestesc cum mi s-a udat mana cand s-a inghesuit unu in mine. Inutil sa precizez ca in unele zone mirosea urat datorita concentratiei mai mare de glande sudoripare in lucru.

-Atmosfera este destul de incinsa, in ideea ca este cald, aerul e umed, iar in unele locuri este foarte lipicios pe jos.

-Trebuie sa recunosc ca erau si oameni de calitate, gen eu, care mai ridicau standardele :))
Din nefericire pentru Comandante am stat doar o ora, prezenta mea aducandu-i doar un plus temporar de imagine.

Am ramas destul de uimit pentru ca auzisem lucruri marete despre El Grande, cum ca atmosfera ar fi super sau ca daca vrei distractie, aici mergi la sigur.
Poate pur si simplu nu e pe gustul meu. Dar cum ar putea fi cand clubul asta imi aduce aminte de Bavaria(Regie) sau Megalos(Constanta). Macar de se facea remarcat prin ceva anume, muzica for example era din categoria: MTV `99-2000 HITS + MC Hammer - Can't touch this, Crazytown - Butterfly(Come my lady), etc.

All in all exista cateva motive pentru care merita sa vizitezi clubul:
-daca vrei sa agati si nu esti pretentios(oasa).
-daca te duci cu prietenii cu care te simti bine oriunde.
-daca toti prietenii tai vor sa mearga acolo desi tu nu vrei(in cazul asta, tre' sa schimbi ceva la capitolul prieteni).
-daca te plictisesti atat de tare in casa si ti-e jena sa mergi singur intr-un club mai respectabil aici poti merge fara nici o retinere.

11 April 2009

Enjoy the ride

Ce dor imi e de bicicleta mea de-acasa :(

10 April 2009

Concertul de aseara

Am fost aseara la concertul Alexandrina Hristov din Silver Church. A fost o seara perfecta. Am avut parte de o companie foarte placuta, Cuba Libre a fost bun-bun.

Daca in trecut Alexandrina canta pentru o audienta destul de restransa, in general oameni pasionati de jazz, poate as exagera cu 'un fel de neo-folk', acum ea a revenit pe scena in postura unei dive a carei gratie este recunoscuta de toata lumea. Publicul a fost pe masura muzicii pe care ea o creeaza. Simplu dar sofisticat. Multi straini, cateva persoane publice, am gasit si cativa prieteni.

Subiectiv, ii numesc muzica maiestuoasa, extraordinara. La inceput, ritmul a fost lent, devenind apoi din ce in ce mai alert si chiar incendiar spre final. Pe langa intstrumentele consacrate, s-a cantat si la saxofon, trompeta, mandolina(sau ceva asemanator), tambal(sau ceva asemanator), contrabass.

A fost superb.
Un video de la concert aici.
O sa fac rost si de poze profesioniste, din prima linie, ceva mai tarziu :D

Bai, eu am un alt numar de telefon acum. O sa trimit mesaje celor pe care ii mai am in agenda(pierduta acum cateva luni) cu noul numar.

edit: pozele se gasesc aici :D

Nu pot sa explic fenomenul

Obisnuiti sa dormiti cu castile in urechi ascultand aceeasi melodie pe repeat? Eu anul trecut dormeam des asa. Si aveam cam 3 melodii pe care le ascultam(Sebastien Tellier - La Ritournelle, Coldplay - Don't Panic, Faithless - Music Matters).
Azi-noapte, inainte sa ma bag la somn ascultam Stereophonics - Maybe tomorrow. Totul bine si frumos, imi placea foarte mult melodia. M-am bagat in pat, mi-am pus castile in urechi si am adormit. Cand m-am trezit, parca ascultam alta melodie. Pur si simplu nu mai suna la fel. Nu mai inteleg nimic din ea, aud niste sunete pe care nu le auzeam inainte. Suna ca naiba.

Acelasi lucru mi s-a intamplat primavara trecuta cu Music Matters (Faithless). Era Rollo&Sister Bliss remix. Am ascultat-o de nenumarate ori, dar intr-o dimineata pur si simplu nu mai era la fel.

Inseamna ca e ceva ce s-a schimbat in creier. Nu mai percep sunetele din melodia asta la fel. Aud mai mult the backing vocals decat vocea solistului, aud doar unele instrumente.. trebuie sa ma concentrez ca sa aud chitara.

Foarte, foarte ciudat!

Does your muffin smell?

09 April 2009

Despre muzica buna

Albumul "Om de lut", semnat Alexandrina Hristov, va vedea lumina zilei maine (9 aprilie), dupa mai bine de doi ani de asteptare. Lansarea va fi marcata printr-un concert extraordinar la Silver Church (fosta Preoteasa), incepand cu ora 21.00.

Pretul unui bilet de intrare va fi 20 lei, iar albumul va fi disponibil pentru vanzare si la intrarea in Silver Church.

« Om de lut » este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult bemol decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat – Frumos… iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina »

Acum sa va zic parerea mea. Am aflat acum 2 ani de ea. Mda, tot atunci m-am si indragostit de ea. Canta superb, picteaza ciudat. E de departe cel mai bun lucru pe care il puteti face saptamana asta.
Alexandrina pe last.fm & youtube

Alexandrina Hristov-Nimic nu e ca Tine


Daca tot suntem la capitolul muzica, mai am inca 2-3 chestii sa va spun:


Tot azi, joi, Evo canta in Expirat.

EvO - Ziua de dupa


Pentru cine nu stie, la editia de anul asta B'estfest vine Santana. Sper sa ajung si acolo, sa nu apara ceva neprevazut.

Samba pa ti -Santana


O veste proasta pentru amatorii de B'estFest:
''Due to unforeseen circumstances, Thievery Corporation will not be able to make the trip to Europe in July for the shows that we had previously scheduled. Both Eric & Rob are terribly sorry that they are not going to be able to make the trip. (...) We are very hopeful that we will be able to re-visit these opportunities at a later date, however we understand many of these events are one-time occurrences.(...)''
ESL Music/ Thievery Corporation


Thievery Corporation - Doors of perception

Thievery Corporation - Le monde

Feelin' good feat Nina Simone



04 April 2009

In lupta cu RATBul

Ieri am facut ceva de care sunt mandru. De cand mi-am luat anul trecut amenda RATB pentru ca nu aveam bilet (si asta pentru ca nu exista case de bilete in statia aia) nu prea mai merg fara bilet decat dupa 10-11 noaptea sau duminica dupa 5-6 PM.
Ma urc in autobuzul 105. La urmatoarea statie, intra niste liceeni. Multe fete, multe pitipoance. La vreo 10 secunde dupa ce se inchid usile aud "biletul la control!" undeva in spate. Eu imi cautam biletul, iar controloarea tocmai ce isi gasise o victima.
Un baiat de 16-17 ani.
-Nu am.

-Atunci act de identitate.

-Nu am nimic.

-Pai trebuie sa iti dau amenda.

-Iertati-ma va rog, nu am avut de unde sa iau bilet, ca nu e casa de bilete.

-Nu ma intereseaza. Trebuia sa mergi pe jos.

Exact atunci mi-a sarit tandara. Avea dreptate baiatul. Daca nu ai casa de bilete ce faci? Mergi doua statii pe jos? Marlania ma scoate din sarite. Si marlanie este faptul ca acesti controlori se urca doar in statii clandestine.
Deja ma gandeam cum sa fac sa ma cert cu ele. Pana mea, asta e meserie? Oare ce calificare trebuie sa ai pentru a fi controlor? Liceu? Nici macar. Trebuie sa fii in stare sa compari niste gauri si sa recunosti o bancnota de 50 lei(amenda pe loc). Ah, si sa stii sa scrii amenda. Deci daca stii sa scrii si sa citesti, poti munci la ei.

Si cum imi cautam eu biletul in portofel, am gasit un alt bilet de 2 calatorii, compostat. Il compar cu al meu si observ ca unul din capete e identic. Sa vezi ce le-o fac!

Ii fac semn tipului, si ii dau biletul. Controloarea nu ne vazuse dar a ramas masca atunci cand rapperasul i-a aratat ca a facut rost de bilet. Da, era rapper am uitat sa precizez. Se nascuse o oarecare solidaritate caci si eu am fost rapper printr-a 9 a.

-Ce bilet e asta? De unde il ai? Nu e bun!

El tacea. Probabil s-a gandit ca i-am dat un bilet de-ampulea. Cred ca vroia sa taca malc ca poate il lasa sa plece. Nu il condamn. Dar atunci am intervenit eu:

-Cum, doamna, sa nu fie valid? Cum nu e bun? Am compostat eu pentru el. V-ati uitat bine?

-Pai uite, nu e bun(imi arata celalalt capat al biletului).

-Nu, nu.. la celalalt capat v-ati uitat? Uitati, 3 gauri pe orizontala, una deasupra pe mijloc. E bun sau nu?

-Aaa, nu stiam ca e de 2 calatorii.

-Cum sa nu stiti, doamna? E de culoare rosie, are 2 calatorii. Nu va e rusine sa faceti furt in public si pe fata?

-Dar tu cine esti? De ce ii dai bilet?

-Suntem tovarasi, doamna. Unde e problema?

-Pai nu ai voie sa ii dai bilet, el nu avea bilet, asta nu e biletul lui.

Atunci chiar m-am iesit din pepeni.

-Nu discutam asa ceva. Are bilet e liber sa plece, PUNCT. Nu stabiliti dumneavoastra al cui e biletul sau cine a platit pentru el.

-Da` de ce te bagi?

-De ce ma bag? Ma bag pentru ca sunteti niste japcangii, de-asta ma bag. Numai japca stiti sa faceti. Va urcati numai in statii fara casa de bilete. Faceti controale seara dupa ce se inchid casele.
Iese si el obosit de la scoala si ce face? Merge 2 statii sa isi ia bilet pentru inca 2 statii pana acasa?
Numai japca stiti. Mai rau ca hotii de buzunare!

-Daca nu gasesti paine la primul magazin ce faci, mori de foame, sau cauti un magazin sa cumperi? Asa cum painea e o necesitate, la fel si biletul.

Replica asta cred ca era invatata. Mi-a spus-o cu un aer din-asta gen: ha, ce mai zici acum?

-Cand o sa vindeti bilete la maxim 500 de metri de fiecare statie, nu o sa mai aiba nimeni nici o scuza. Cand o sa va urcati doar la statiile cu bilete, atunci nu o sa am ce sa comentez.

-Studentii si elevii au gratuitate, de ce nu are abonament?

-Pai daca are gratuitate de ce il mai controlati?

-Pai de ce nu isi face abonament?

-Aaa da, asta ca sa mai imbogatim birocratia, nu?

Femeia ii face semn baiatului ca poate sa plece, asta iese fugind pe usa si imi multumeste de afara. Eu am mai continuat discutia o statie, am tipat, am tunat si am coborat. Doi batrani care se dau jos cu mine susotesc intre ei: "Da domne, are dreptate tanarul!"

Fi-v-ar palariile sa va fie, bine ca imi dati dreptate abia acum!